Iconography

Ανάληψη Κυρίου / I.N.Κοίμησης Θεοτόκου Κυπριάδου  
Πλατυτέρα / I.N. Αγίου Ανδρέα, Άνω Πατήσια
Η Φιλοξενία του Αβραάμ / Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου Κυπριάδου
Ουράνιες Δυνάμεις / Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, Τσάρλεστον

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η γνώση μας : Δάσκαλοι μας σημαντικές προσωπικότητες της τέχνης, όπως ο Φώτης Κόντογλου και ο Κώστας Γεωργακόπουλος.

Η πείρα μας

Πολύχρονη : Εκτείνεται σε τέσσερις δεκαετίες, με τοιχογραφίες σε δεκάδες ναούς σε όλο τον κόσμο και εκατοντάδες φορητές εικόνες

Πολύπλευρη : Τόσο στην Κρητική όσο και στην Μακεδονική τεχνοτροπία

Αναγνωρισμένη : Η μοναδική δημιουργική μας σφραγίδα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον σε όλες τις κοινωνικές ομάδες ανά τον κόσμο, δημιουργώντας αναφορές σε βιβλία, στον τύπο, και στην τηλεόραση.

Ο σκοπός μας : Η δημιουργία βυζαντινών τοιχογραφιών και εικόνων που συνδυάζουν τέχνη υψηλής αισθητικής με την θρησκευτική παράδοση και την κατανυκτικότητα.

Κοινό μας σημείο το μεράκι για την τέχνη και η αγάπη για την παράδοση. Γύρω από την τέχνη στριφογυρίζουν οι σκέψεις μας μέσα και έξω από το εργαστήρι. Είναι κεντρικό σημείο της ζωής μας που μας δίνει χαρά, ξεκούραση, ψυχαγωγία. Είναι ο κόπος και το δάκρυ, αλλά ταυτόχρονα το χαμόγελο και η ικανοποίηση, η αισιοδοξία και η ελπίδα.

Το πάθος για την τελειότητα μας φέρνει κάθε φορά σε αναζήτηση πρωτότυπων έργων. Η αδιάκοπη μελέτη και η απόκτηση γνώσεων, μας κάνει σοφότερους και ταπεινότερους. Είναι ένας διαρκής γρίφος που βρίσκει τη λύση του μέσα από τα αποθέματα της Χριστιανικής παράδοσης, που περιμένουν να δώσουν ζωή και πνευματικότητα στους τοίχους της εκκλησίας.

 

                                                    

EMMANOYHΛ TZIPΤΖΙΛΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ TZIPΤΖΙΛΑΚΗΣ

ΔΡ. EΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΤΖΙΡΤΖΙΛΑΚΗΣ

  • Aγιογράφος με διεθνή αναγνώριση και πλούσιο καλλιτεχνικό έργο.
  • Άξιος συνεχιστής της παράδοσης των δασκάλων του Στέλιο Καρτάκη, Φώτη Κόντογλου και Κώστα Γεωργακόπουλο.
  • Γνήσιος Κρητικός με ιδιαίτερη αγάπη για την πατρίδα του, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου του, την παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά.
  • Βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος, αφοσιωμένος ολοκληρωτικά στο Χριστιανισμό και στο έργο του, καθημερινός κοινωνός της ορθόδοξης πίστης.

Δείτε Περισσότερα

Ταλαντούχος Αγιογράφος. Πολύπλευρος, μορφωμένος και δραστήριος, με ακόρεστο ενδιαφέρον για τις καλές τέχνες.

Κύριο μέλημά του αποτελεί η δημιουργία πρωτότυπων αγιογραφικών έργων που διακρίνονται για την ποιότητα των μορφών τους, ως προς το χρώμα, τη σχεδίαση, την εκφραστικότητα και κυρίως την αναπαράσταση μορφών στα πρότυπα του χριστιανικού πνεύματος. Πηγή έμπνευσης και προσανατολισμού αποτελεί η Βυζαντινή Αγιογραφία που με την ποικιλομορφία της ξαφνιάζει και τον πιο μελετηρό ερευνητή και για πολλούς θεωρείται η μητέρα του μοντερνισμού.

Δείτε Περισσότερα

Πολύπλευρος και δημιουργικός με βαθιά αγάπη για την τέχνη και την επιστήμη.

Βοηθάει τον πατέρα του για πρώτη φορά στην αγιογράφηση του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων στους Αγίους Αναργύρους, όταν ήταν περίπου 10 χρονών. Η πορεία αυτή συνεχίζεται καθόλη την διάρκεια των μαθητικών και φοιτητικών σπουδών, συμμετέχοντας στην τοιχογραφία του Ιερού Νάου Αγίας Τριάδας της Νοτίου Καρολίνας (ΗΠΑ) και στους Τρούλους του Ι. Ναού Αγίου Ανδρέου Άνω Πατησίων, Κοιμήσεως Θεοτόκου Ταύρου και Κοιμήσεως Θεοτόκου Κυπριάδου.

Δείτε Περισσότερα