Ένας πανέμορφος ιδιωτικός Ναός, σε καταπληκτική τοποθεσία, προσεγμένος ως την τελευταία λεπτομέρεια. Ο λόγος της ανέγερσής του είναι λυπηρός, όμως η αγάπη και το μεράκι των ιδιοκτητών του, τον μετέτρεψαν σε λάμψη (όπως θα έπρεπε να είναι κάθε Χριστιανικός Ναός), για να μας θυμίζει την Ανάσταση.
Το εικονοστάσι του ναού είναι φτιαγμένο από λευκό μάρμαρο και προσδίδει μια λιτή πολυτέλεια στο όλο σύνολο. Ο χρωματισμός των τοιχογραφιών έχει επιλεγεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύει τα μαρμάρινα αρχιτεκτονικά στοιχεία (παράθυρα, ποδαίες, τέμπλο) ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί τα παραδοσιακά βυζαντινά χρώματα.
Λεπτομέρεια από το εικονοστάσι του Ναού.
Λεπτομέρεια από το εικονοστάσι του Ιερού, από αριστερά προς τα δεξιά βλέπουμε τις οι εικόνες των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και της Παναγίας Βρεφοκρατούσας
Λεπτομέρεια από το εικονοστάσι του Ιερού, από αριστερά προς τα δεξιά βλέπουμε τις οι εικόνες του Χριστού, του Προδρόμου, και του Μέγα Κωνσταντίνου με την μητέρα του Αγία Ελένη.
Ο δικέφαλος Αετός σκαλισμένος κατά τα παραδοσιακά πρότυπα από τον Τήνιο μαρμαρογλύπτη Μιχάλη Βιδάλη, ο οποίος έχει επιμεληθεί και τα υπόλοιπα μαρμάρινα στοιχεία στο εσωτερικό του ναού.
Η οροφή του ιερού διακοσμείται από δύο παραστάσεις: Την Ανάσταση και τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.
Στο κέντρο της οροφής δεσπόζει ο Παντοκράτορας, περιτριγυρισμένος από Ουράνιες Δυνάμεις και τους τέσσερις Ευαγγελιστές (Μάρκο, Λουκά, Ματθαίο και Ι. Θεολόγο).
Οι Ευαγγελιστές είναι τοποθετημένοι αντικριστά ανά δύο, ακολουθώντας τις μελέτες του Φ. Κόντογλου για την αγιογράφηση των Ναών και τη διάταξη των μορφών στο χώρο.
Η δυτική πλευρά της οροφής καλύπτεται από την παράσταση της Σταύρωσης και την παράσταση της Ανάστασης του Λαζάρου. Οι συγκεκριμένες παραστάσεις υπενθυμίζουν στον πιστό τον θάνατο του Χριστού για την σωτηρία της οικουμένης αλλά και την ελπίδα της ανάστασης.
Ο δυτικός τοίχος αποτελεί μια πρωτότυπη δημιουργία τόσο στην θεματολογία όσο και στην σύνθεση των παραστάσεων. Στο μέσο πάνω από την είσοδο εικονίζεται η παράσταση άγιοι πάντες, ενώ δεξιά και αριστερά αυτής δύο σπάνιες παραστάσεις με θαύματα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ συμπληρώνουν αρμονικά τον χώρο πάνω από τους ορθίους αγίους.
Δεξιά της εισόδου, εικονίζεται ο Άγιος Γεράσιμος Λεονταρίου, τοπικός άγιος δίπλα στον Αρχάγγελο Γαβριήλ
Λεπτομέρεια απο τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, Το χέρι που κρατάει το δίσκο.
Λεπτομέρεια τοιχογραφιών στην βορειοδυτική πλευρά.
Η βόρεια πλευρά του ναού χωρίζεται σε δύο ζώνες : την κάτω ζώνη που ζωγραφίζεται με ολόσωμους αγίους και στην πάνω ζώνη με όπου ζωγραφίζεται αγίες γυναίκες σε μπούστα.
Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη με τον Τίμιο Σταυρό, Λεπτομέρεια από τις τοιχγραφίες της Βόρειας πλευράς
Η νότια πλευρά του ναού ακολουθεί τα ίδια πρότυπα με την βόρεια, χωρισμένη σε δύο ζώνες, με την πάνω ζώνη να φιλοξενεί άνδρες αγίους σε μπούστα.
Το εσωτερικό του ιερού διακοσμημένο με την παραδοσιακή θεματολογία με τον Ευαγγελισμό, και την Πλατυτέρα με τους μεγάλους Ιεράρχες στην Κόγχη του Ιερού.
Το εσωτερικό του Ναού λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες αγιογράφησης. Διακρίνεται η δυτική πλευρά με την κυρία είσοδο. Με μια πιο προσεκτική ματιά, μπορεί να αντιληφθεί κανείς και την καμπυλότητα της οροφής.
Η οροφή του ιερού καλύπτεται από δύο παραστάσεις: Την Ανάσταση και τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.
Ο σχεδιασμός γίνεται σε μακέτες, όμως οι τελευταίες λεπτομέρειες τακτοποιούνται επί τόπου, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ακρίβεια και να μπορεί και ο πιστός (που είναι παρατηρητής σε απόσταση) να αντιληφθεί την αρτιότητα του έργου.
Λεπτομέρεια από την παράσταση της Ανάστασης του Λαζάρου.
Η Μαρία φιλάει και πλένει τα πόδια του Χριστού που ανέστησε τον αδερφό της τέσσερις μέρες μετά την ταφή του. Ο Χριστός φαίνεται σα να μην πατάει στη γη, ενώ η Μαρία εκφράζει άκρα ταπείνωση τόσο με τη στάση του σώματός της όσο και με την έκφραση του προσώπου της.